Heli Tolvanen
Trimmaaja ja Turun Trimmauspalvelun omistaja

Haluan auttaa koiria voimaan paremmin

Varaa aika

Rakkaudesta koiriin ja koiranäyttelyihin!

Hei kaikille!

Trimmaan kaikkia rotuja. Trimmauksessa erikoisosaamisenani ovat yli 30 vuoden kokemuksella spanielirodut, noutajat, setterit jne. Teen myös näyttelytrimmauksia. Tarvittaessa opastan turkin hoidossa ja annan vinkkejä turkinhoitoaineisiin ja välineisiin.

Yritykseni nimi on Elegant Paw, jonka saattaa haulla myös minun nimelläni löytää. Turun Trimmauspalvelu on aputoiminimeni trimmauspalveluilleni. Yritykseni nimi Elegant Paw on mainostoimistoni käytössä.

Nuorena on vitsa väännettävä, tämä sanonta ainakin kuvaa minun trimmaajan uran alkua. Olin pieni tyttö, kun aloin ensimmäisiä koiria trimmaamaan. Edelleen suhtaudun kuitenkin koirien turkkeihin, trimmaukseen ja turkinhoitoon samalla intohimolla, kuin silloin aloittaessani. Kukaan ei ole koskaan valmis trimmaaja. Joka päivä oppii uutta. Se on tämän työn ihanuus ja vaativuus.

Pyrin parhaani mukaan auttamaan asiakkaitani turkkien hoidossa. Minullekin on helpompaa trimmaajana, jos omistaja osaa koiransa turkin hoitaa ja tuo trimmaukseen hyvässä kunnossa olevan koiran, jolloin myös lopputulos on paljon parempi.

Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta ja muuttanut Turkuun 2020. Eli olen todella tuore Turkulainen. 

Työkokemus, kurssit ja koulutukset

1994-> Oma trimmaamo Pohjois-Karjalassa (Tällä hetkellä 2 kuukauden välein auki)
2020-2021 Trimmaaja-Myyjä Petenkoiratarvike, Raisio
2021 maaliskuu – 2021 marraskuu Trimmaaja toiminimiyrittäjänä Petenkoiratarvike, Raisio
2021 marraskuu oma trimmaamo Turku, Turun Trimmauspalvelu
2021 opettamassa myös ammattiopisto Livialla Spanieleiden trimmausta trimmausopiskelijoille

KURSSIT JA KOULUTUKSET:
Olen järjestänyt useampia kursseja trimmaukseen, näyttelyihin, junior handleille ja koiran esittämiseen liittyen. Niin yrityksenä kuin eri seurojen vetäjänä. Luennoinut olen myös useammasta aiheesta, kuten koiran jalostus, koirien kasvattaminen, koiranäyttelyt, junior handler, koiran esittäminen näyttelyissä, koiran turkinhoito ja trimmaus.

Olen kouluttanyt myös tokoa, agilityä, mejää, spanielien taipumuskokeita, pentukursseja, näyttelykoulutuksia, junior handler koulutuksia jne.

Olen suorittanut:
– kehäsihteerikurssin
– kasvattajan perus- ja jatkokurssin

Lisäksi olen osallistunut useamman rodun trimmauskursseille itse opiskelijana. Olen myös vieraillut ja tutustunut monen kasvattajan opissa eri rotuihin,  opiskellen rotua ja trimmaus tyylejä.

 

VAHVUUDET:

  • spanieleiden, noutajien ja settereiden trimmaus
  • pienten pentujen käsittely
  • todella pienten koirien käsittely
  • myös hankalien koirien trimmaus
  • pitkä yli 30 vuoden kokemus alalta

Minulle tärkeintä trimmaajan työssä

Minulle on aina ollut tärkeintä, että koirat voivat hyvin. Koirien turkinhoito on todella tärkeää terveydenhoitoa. Turkinhoito ei ole pelkkä ulkonäkö kysymys. Haluan opastaa asiakkaitani hoitamaan koiran turkkia ja ihoa. Kauniisti hoidettu turkki on ilo koiralle ja omistajalle.

Historiaa

Kun olin 7-vuotias niin sain ensimmäisen koirani, englanninspringerspanieli Pepen. Rodun parissa olen pysynyt tähän päivään asti. Eli yli 30 vuotta on täynnä elämää englanninspringerspanieleiden kanssa. Nyt viimeiset pari vuotta olen ollut ilman koiraa. Mutta aivan varmasti pieni springeri kotonani vielä tassuttelee. Olen omistanut myös amerikancockerspanieleita, walesinspringerspanieleita sekä löwchenin ja basset houndin. Muitakin eläimiä elämääni on mahtunut, esimerkiksi kissoja, rottia ja gerbiilejä.

Olen kasvattanut koiria kennelnimellä New Design’s. Englanninspringerspanieleita olen kasvattanut 15 pentueen verran. Englanninspringerspanieli kasvattini ovat saaneet näyttelyistä yhteensä yli 100 serttiä suomesta, yli 20 CACIBia suomesta, 20 valionarvoa suomalaisilla koirilla. Ulkomaiset tilastot ovat tekemättä. Kasvattajaryhmämme ovat pärjänneet myös erinomaisesti.

Best in Show-voittaja koiria olen omistanut useita. Best in show-, ryhmä- ja kasvattajaryhmätuloksista minulla ei ole mitään tilastoja olemassa, mutta on niitä useampi kymmenen palkinnoista päätellen.

Olen tuonut englanninspringerspanieleita Ruotsista itselleni ja vienyt kasvattejani Yhdysvaltoihin, useampia Ruotsiin ja Hollantiin.
Walesinspringerspanieleita olen kasvattanut 9 pentueen verran. Useampiakin valioita löytyy tämänkin rodun kasvateista ja sert-voittajia.

Turkin hoidosta kiinnostuin hieman huonojen trimmaaja kokemusten ansiosta Joensuussa. Rodunomaista trimmausta ei osattu tehdä kunnolla. Opettelin siis trimmaamaan koirani itse 11-vuotiaana. Tällä hetkellä olen siis trimmannut englanninspringerspanieleita yli 30 vuotta. Muutama vuosi myöhemmin, aloitin trimmaamaan myös cockerspanieleita ja muita rotuja.

Olen käynyt useita kursseja trimmaukseen, myös opiskellut trimmausta eri kasvattajien luona. Kasvattajien luona on saanut eniten kokemusta trimmauksesta ja myös rodun kasvattajan näkökulman asiaan. Olen työskennellyt myös eläinlääkärillä harjoittelijana ja opiskellut osan pieneläinhoitajan koulutuksesta Helsingissä. Lisäksi olen lähihoitaja, medianomi ja kohta minulla on myös markkinoinnin liiketoiminnan ammattitutkinto on koulutuksena.

Pidän koiran turkinhoidosta ja mielestäni se kuuluu koiran perusterveyden hoitoon. Neuvon mielelläni koiran hoidossa tarvittaessa. Se on koiran ja omistajan etu olla mahdollisimman siistissä kunnossa ja takuttomana. Se on myös trimmaajan etu, kun koira tuodaan trimmaukseen takuttomana ja rodunomaisesti hoidettuna.

Koirieni kanssa harrastan lähinnä metsässä liikkumista, vaellusta ja koiranäyttelyitä. Junior handler –kilpailuissa tuli nuorempana kierrettyä aktiivisesti ja pärjättyäkin niissä kisoissa SM-tasolla. Nykyään lähinnä keskityn koirien esittämiseen näyttelyissä. Kaikkia esittämiäni koiria en enää edes muista, koska koiria on ollut satoja. Olen esittänyt jokaisesta FCI:n roturyhmästä koiria, kaikki ovat olleet hyvin erilaisia.

Tällä hetkellä siis työskentelen koirantrimmaajana yrityksessäni Turun Trimmauspalvelu, Turun Länsikeskuksessa. Lisäksi suunnittelen ja teen verkkosivustoja avaimet käteen periaatteella. Valokuvaan paljon, etenkin koiria ja luontoa.

Nähdään näyttelyissä, koulutuksissa ja trimmauksessa!

Junior handler -kilpailuissa 1991 nuoremman ikäryhmän voitto. Joulukuun messukeskus. Koirana Adamant’s La Grande Dame

Junior handler kilpailuissa Tukholmassa. Vanhempien sarjan voitto ja kokonaiskilpailun voitto

C.I.B FI & EE MVA Adamant’s New Design

BIS-voittaja

C.I.B. FI & BY MVA Adamant’s Ringmaster

BIS- voittaja

FI JV-05 FI MVA Rowntree Jack In The Box

BIS-voittaja